مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

مصرف مشروبات الكلي به نوعي از انواع اعتياد محسوب مي‌شود و از جنبه‌هاي متعددي مي‌تواند مورد بررسي قرار بگيرد اما در اين مقاله قصد داريم مصرف مشروبات الكلي را در قانون بررسي كنيم و با مجازات اين جرم و همچنين تخفيف مجازات آن آشنا شويم. در ابتدا بايد به اين نكته اشاره كنيم كه در آيه 219 سوره بقره در خصوص مصرف مشروبات الكلي و قمار به اين نكته اشاره شده است كه در انجام اين دو امر گناه و زيان بزرگي وجود دارد و در واقع اينطور بيان شده است كه گناه انجام اين دو عمل از نفعشان بيشتر است.

 منبع : مصرف مشروبات الكلي | مجازات، پيامد هاي آن

1-ماده 264 قانون مجازات| مصرف مشروبات الكلي

مصرف مسكر از قبيل خوردن، تزريق و تدخين آن، كم باشد يا زياد، جامد باشد يا مايع، مست كند يا نكند، خالص باشد يا مخلوط به گونه‌اي كه آن را از مسكر بودن خارج نكند، موجب حد است.

براي ساده‌تر شدن اين ماده از قانون مجازات به چند نكته بايد اشاره كنيم، واژه تدخين به معناي دود كردن است و قانون گذار همان طور كه بيان كرده است اهميتي براي شكل مصرف كردن مشروبات الكلي قائل نيست چنانكه در قانون بيان شده است: كم بودن يا  زياد بودن، جامد بودن يا مايع بودن خالص بودن يا مخلوط بودن به گونه‌اي كه آن را از مسكر بودن خارج نكند، موجب حد است. معناي عبارت حد در عالم حقوق گونه‌اي از مجازات است كه شرع آن را تعيين مي‌كند.

2-ماده 265 قانون مجازات| مصرف مشروبات الكلي

حد مصرف مسكر، 80 ضربه شلاق است. همان طور كه در اين ماده از قانون بيان شده است مجازات مصرف مشروبات الكلي 80 ضربه شلاق مي باشد. اين مجازات كم يا زياد نمي‌شود و اگر شرايط اثباتي جرم فراهم باشد مجازات همواره مقدار ثابتي دارد. مگر اينكه مرتكب توبه كند و اين توبه پذيرفته شود.

براي آشنايي با مفهوم توبه در قانون و شرايط آن مقاله مربوطه را مطالعه فرماييد.

3 -ماده 266 قانون مجازات| مصرف مشروبات الكلي

غير مسلمان تنها در صورت تظاهر به مصرف مسكر، محكوم به حد مي‌شود.

تبصره: اگر مصرف مسكر توسط غير مسلمان علني نباشد لكن مرتكب در حال مستي در معابر يا اماكن عمومي ظاهر شود به مجازات مقرر براي تظاهر به عمل حرام محكوم مي‌گردد. در اين ماده قانون گذار با پرداختن به اين موضوع در خصوص مصرف مشروبات الكلي، به طور جزئي اين مسئله را مورد بررسي قرار داده است.

4-ماده 701 قانون مجازات| مصرف مشروبات الكلي

هركس متجاهراً و به نحو علني در اماكن و معابر و مجامع عمومي مشروبات الكلي استعمال نمايد، علاوه بر اجراي حد شرعي شرب خمر به دو تا شش ماه حبس تعزيري محكوم مي‌شود.

به بيان ساده‌تر بايد به چند نكته اشاره كنيم، معناي واژه متجاهراً به طور آشكار و بي‌پرده كاري انجام دادن است. يعني اگر كسي مشروبات الكلي  را در اماكن عمومي و محل‌هايي اين چنيني مصرف كند هم حد شرعي شرب خمر و هم دو تا شش ماه حبس تعزيري براي او در نظر گرفته مي‌شود.

5-ماده  702 قانون مجازات اسلامي| مصرف مشروبات الكلي

هركس مشروبات الكلي را بسازد، يا بخرد يا بفروشد يا در معرض فروش قرار دهد يا حمل يا نگه داري كند يا در اختيار ديگري قرار دهد به شش ماه تا يك سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق و نيز پرداخت جزاي نقدي به ميزان پنج برابر ارزش عرفي ( تجاري ) كالاي ياد شده محكوم مي‌شود.

با توجه به متن ماده اين نتيجه گرفته مي‌شود كه قانون گذار مجازات‌هاي سنگيني براي اعمال ياد شده در نظر گرفته است.

نتيجه

با توجه به شرع مقدس اسلام و با رجوع به آيات قرآن متوجه شديم كه مصرف شرب خمر در دين اسلام عملي مي‌باشد كه صراحتاً نهي شده است و در مواد قانوني براي اين جرم و جرائم مرتبط با آن مجازات‌هايي در نظر گرفته شده است. هم چنين استعمال مشروبات الكلي اثرات مخرب جسماني نيز دارد كه نمي‌توان نسبت به آن‌ها بي‌توجه بود و در نهايت باز هم به اين نكته اشاره مي‌كنيم كه مرتكب اين جرم در صورتي كه واجد شرايط باشد مي‌تواند مشمول مقررات توبه گردد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مصرف مشروبات الكلي و مجازات آن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پاسخ دهند .

 

 منبع : مصرف مشروبات الكلي | مجازات، پيامد هاي آن

 


:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/16  ] [ ۱۵ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب